Snapchat zakelijk inzetten?

10 aug, 2016

Wil jij je door social media onderscheiden van je concurrentie? Lees dan verder hoe je Snapchat succesvol in kunt zetten voor jouw bedrijf.

De foto- en video app Snapchat blijft terrein winnen in Social Media land. Zelfs het gerenommeerde Instagram heeft onlangs eigenschappen van Snapchat ‘gepikt’ om zijn app te optimaliseren. Terwijl Instagram door bedrijven in één adem genoemd wordt met Facebook en Twitter, blijkt Snapchat nog een ondergeschoven kindje in de marketingmix van bedrijven.

Allereerst een korte inleiding. Want wat is Snapchat nou precies? Snapchat is een applicatie waarmee je een foto- of videoboodschap kunt versturen. Deze boodschap kun je ondersteunen met tekst, plaatjes en tekeningen. Het leuke aan deze app is dat de foto of video na enkele seconden vernietigd wordt en niet meer te bekijken is.

Kijkje achter de schermen
Maak je volgers nieuwsgierig naar je product of dienst. Omdat een foto of video na een aantal seconden verdwijnt kun je exclusieve content delen met je volgers. Geef een sneakpeak van een product dat bijvoorbeeld nog gelanceerd moet worden. Omdat je content enkele seconde zichtbaar is, kun je content delen waarvan het niet nodig is dat het onbeperkt zichtbaar blijft. Zo kun je dus naast een sneakpeak ook humoristische situaties delen die op de werkvloer gebeuren.

Door een kijkje achter de schermen te geven, betrek je je doelgroep bij je bedrijf. Je laat namelijk zien dat je open, betrouwbaar en transparant bent. Je geeft iedereen die wil tenslotte een kijkje in de keuken!

Interactie
Interactie met je doelgroep leidt tot meer betrokkenheid met je merk of product. Snapchat biedt de ideale mogelijkheden om interactie aan te gaan met je doelgroep. Het voordeel van Snapchat is namelijk dat je direct foto’s of video’s naar personen kunnen sturen en zij naar jou. Dit zorgt voor een persoonlijk tintje en een doelgroep die zich persoonlijk aangesproken voelt. Zo kun je jouw doelgroep mee laten denken met nieuwe of huidige producten. Welke kleur, smaak, vorm willen zij graag zien? Laat ze een foto sturen met een tekening van hun ideale product!

Snapchat vergroot de betrokkenheid en interactie met je doelgroep. Naast bovenstaande mogelijkheden zijn er nog vele andere slimme trucs om Snapchat zakelijk in te zetten. Bij Purple Media geven wij onze klanten graag tips om hun social media kanalen optimaal in te zetten. Ben je ook benieuwd naar de zakelijke mogelijkheden op Snapchat en andere social media? Neem dan gerust contact met ons op!