Optimaliseer jouw WordPress site: 4 belangrijke plug-ins!

11 jan, 2017

WordPress is een gebruiksvriendelijk en steeds populairder wordend CMS-systeem. CMS staat voor Content Management System en is het systeem achter de website dat je in staat stelt de website te beheren. Deze vrijheid is voor veel klanten doorslaggevend. Zo kunnen zij zelf blogs, foto’s en andere content toevoegen.

Nog een groot voordeel van WordPress zijn de talloze plug-ins. Deze plug-ins optimaliseren en breiden de functionaliteit van WordPress uit. Vaak vragen klanten welke plug-ins zij nou echt nodig hebben, of welke zij beter links kunnen laten liggen. In dit blog geef ik jullie daarom een overzicht van 4 handige WordPress Plug-ins!

YOAST
Vergroot je online vindbaarheid in Google en andere zoekmachines.

Misschien wel één van de meeste bekende plug-ins. Door middel van Yoast kun je op een handige manier meta-tags toevoegen aan je website. Bij het invullen van Yoast laat de plug-in direct zien hoe jouw tags scoren op basis van:

  • De kop van je artikel
  • De paginatitel
  • De URL van je pagina
  • De content
  • De metadescription

Extra pluspunt: De plug-in laat gelijk zien hoe jouw tags eruit zien in Google en of je voldoet aan de lengte-eisen van Google.

Disqus Comment System
Filtert spam bij je blogs.

Bloggen is de ideale manier om je passie te delen met potentiele klanten én de interactie met hen aan te gaan. Helaas worden er via WordPress massa’s spam en nep-reacties verspreid. Deze spam voorkomt waardevolle interactie en de gevolgen daarvan.

Disqus beschermt je blogberichten tegen spam maar biedt ook log-in-, styling- en beheeropties! Zo heb je altijd jouw eigen reactieomgeving in eigen handen.

W3 Total Cache
Verlaagt de laadtijden van je website.

De laadtijd van jouw website is één van de meest cruciale onderdelen van je site. Het afhaakpercentage van bezoekers stijgt per milliseconde en Google bestraft een te lange laadtijd. W3 Total Cache zorgt ervoor dat bepaalde bestanden van je website worden opgeslagen in de browser van je bezoeker.

Hierdoor hoeven de bestanden van je website niet keer op keer door je bezoekers gedownload te worden.

BackWPup
Maakt een back-up van je website.

Er bestaat geen grotere ramp dan dat je je website update en achteraf alles kwijt blijkt te zijn. Daarom is het belangrijk om regelmatig een back up te maken van je website!

Gelukkig maken goede hostings ook back-ups, alleen heb je daarbij geen invloed op de data en de frequentie van back-ups. BackWPup is een eenvoudig in te stellen plugin die automatisch of handmatig back-ups maakt van al je bestanden. Deze kun je vervolgens opslaan in de cloud of op je computer zelf.

Als laatste tip wil ik jullie graag meegeven terughoudend te zijn met het downloaden van plug-ins. Teveel plug-ins maken je website namelijk trager!

Heb je naar aanleiding van dit blog nog vragen over CMS, WordPress of plug-ins? Neem dan gerust contact met ons op via de mail!