Op zoek naar deskundigheid in online marketing? Kies voor een Google Partner!

05 apr, 2016

Online adverteren, SEO, SEA; je hoeft het maar in te tikken op Google en de online marketing bureaus vliegen om je oren.

Door deze overkill aan bureaus wordt het voor klanten steeds moeilijker om een deskundig bureau te vinden met verstand van zaken. Gelukkig heeft Google hier een passende oplossing voor: Google Partners.

Google Partner is een keurmerk voor reclamebureaus, digitale marketingprofessionals en andere online bureaus die gespecialiseerd zijn in SEO, SEA en websites. Een Google Partnership staat voor een bureau met expertise en deskundigheid. Purple Media is met maar liefst zes gecertificeerde professionals een Google Partner.

Om als bureau een gecertificeerde partner van Google te worden gelden een drietal voorwaarden:

1. Gecertificeerde Professionals
Minstens twee werknemers van een bureau moeten per persoon twee Google Partner certificaten halen. Deze certificaten vervallen jaarlijks en moeten dus elk jaar opnieuw gehaald worden. Dit zijn de volgende certificaten:

– Adwords Fundementals
– En één keuze uit: Search-, Display-, Video-, Shopping of Mobile-advertising

2. Adwords Budget
Naast de Google Partner-certificeringen is het een eis dat een bureau in de afgelopen 90 dagen minstens € 10.000 euro heeft uitgegeven aan Google Adwords.

3. Campagnes van kwaliteit
De laatste stap naar een Google Partner-badge is een kwaliteitsmeting van de Adwords die een bureau aan zijn klanten biedt. De kwaliteit wordt door Google gemeten aan de hand van een prestatie-index. Hierbij wordt er gekeken of een bureau zijn klanten optimaal ondersteunt en laat presteren op het gebied van Adwords.
Voldoet een bureau aan de prestatie-index én aan de andere bovenstaande voorwaarden? Dan ontvangt het de Google Partner Badge.

Purple Media is al geruime tijd Google Partner. Hierdoor ben je altijd verzekerd van kwalitatieve en effectieve online campagnes.