Is je WordPress website te traag? Maak gebruik van deze tips!

04 aug, 2016

WordPress is een ideaal en gebruiksvriendelijk CMS. Toch is er een puntje van kritiek die menig WordPress gebruiker heeft; de snelheid van de opgeleverde website.

De kritiek is begrijpelijk. De snelheid van een website is van cruciaal belang voor de vindbaarheid in zoekmachines als Google en de toegankelijkheid van de website. Elke milliseconde laadtijd zorgt voor minder paginaweergaven; onze online spanningsboog wordt steeds kleiner.

Hoe snel is mijn website?
Voordat je jouw website als sloom of snel bestempelt, is het belangrijk om de snelheid van je website te testen. Hiervoor zijn er diverse handige tools. Bij Purple Media maken wij gebruik van PageSpeed Insights van Google. Link: https://developers.google.com/speed/pagespeed/insights/

PageSpeed Insights geeft een cijfer tussen de 0 en de 100 aan plus een kleur. Geeft de tool rood of oranje aan? Dan is de snelheid van jouw website te verbeteren! In dit blog geef ik je graag een selectie van handige tips die de snelheid van jouw WordPress website verbeteren.

Kwaliteits hosting
Host je WordPress website bij een partij die WordPress ondersteunt. Ten eerste is het handig omdat je bij ze terecht kunt voor support m.b.t. je WordPress website. Daarnaast zorgen zij voor updates, backups etc. voor een snellere WordPress website. 

Plug-ins testen
Een groot voordeel van WordPress zijn de handige plug-ins met eindeloze functionaliteiten. Helaas hebben deze plug-ins een negatieve invloed op de snelheid van je website. Probeer daarom het aantal plug-ins zoveel mogelijk te beperken. Vind je het moeilijk om een keuze te maken tussen de plug-ins? Installeer dan bijvoorbeeld de P3 plug-in. Deze meet per plug-in de laadtijd. Zijn er plug-ins die veel tijd nodig hebben om te laden? Verwijder of vervang deze.

Installeer een cache
Wanneer een bezoeker op jouw website komt, moet alle content keer op keer geladen worden. Dit kost tijd. Om dit proces te versnellen is het handig om een cache te installeren. Een voorbeeld van een cache plug-in is W3 Total Cache. Deze plug-in zorgt ervoor dat content niet keer op keer keer geladen hoeft te worden. Wanneer een bezoeker een bepaalde pagina bezoekt en laadt wordt deze opgeslagen in de cache. Wanneer deze pagina weer bezocht wordt hoeft niet alle content opnieuw geladen te worden. De pagina is immers al eerder geladen en in de cache geplaatst!

Met deze tips kun je al een eerste stap zetten naar een snelle WordPress website! Naast bovenstaande tips zijn er nog vele andere manieren om je WordPress website sneller te maken. Purple Media helpt je er graag bij. Bel, mail of tag ons gerust!