Hoe groot is het belang van mobiele e-commerce?

05 sep, 2017

Als je een e-commerce bedrijf hebt, was het nog nooit zo belangrijk om ervoor te zorgen dat je website kan worden gebruikt op een mobiel apparaat. Online winkelen wordt steeds populairder.

Online winkelen is lang niet meer alleen een desktop-ervaring. Er is een grote verschuiving gaande op het gebied van e-commerce, waardoor bedrijven hun aanpassingsvermogen moeten verbreden door gebruikerservaringen op alle platforms te verbeteren. Dat is waarschijnlijk geen grote verrassing voor bedrijven in de e-commerce-industrie. Mobiele apparaten groeien immers gestaag qua gebruik en populariteit, met steeds geavanceerder mobiele technologie. 91% van de mobiele gebruikers zegt dat toegang tot de inhoud van je website via hun mobiel, erg belangrijk is.

Het belang van mobiele e-commerceWaarom de mobiele apparaten bepalend zijn bij de huidige internetervaring

Vandaag de dag is de mogelijkheid om op afstand te werken geen luxe. Het is een verwachting. Of je nu een manager bent die jouw bedrijf binnen de provincie- en landgrenzen vertegenwoordigt of een 9 tot 5 kantoormedewerker, de kans is groot dat je leeft en werkt met je telefoon in de palm van je hand. Van het lezen van e-mails tot het beheren van sociale media en het houden van virtuele vergaderingen. Mobiele telefoons zijn een integraal onderdeel van de werkdag van veel professionals geworden. Bovendien stopt die relatie ook niet nadat we uitklokken. We gebruiken onze telefoons om te socializen, spelletjes te spelen, te ontspannen, te lezen en ook om in onze vrije tijd in contact te blijven met vrienden en familie.

Wat zijn de statistieken?

Tech Crunch heeft onlangs zelfs verklaard dat Amazon’s mobiele bestellingen op Thanksgiving in 2016 de cijfers van 2015 ruim overtroffen. Bovendien meldde Amazon dat bijna 70% van hun klanten dit vakantieseizoen hun producten van een mobiel apparaat kocht. Deze populariteit van online winkelen is niet het enige effect van deze trend:

  • 80% van de internetgebruikers heeft een smartphone
  • 89% van mobiele media-tijd wordt besteed aan het gebruik van Apps (Smart Insights)
  • 91% van de marketeers van vandaag geloven dat mobiele marketing de kern van hun bedrijf is
  • 61% van mobiele surfers zullen waarschijnlijk niet terugkeren naar een mobiele website als ze problemen ondervonden bij het eerste gebruik
  • 79% van de ondervraagde smartphone gebruikers bevestigt dat ze hun apparaat gebruiken om e-mails te lezen
  • 91% van mobiele gebruikers zegt dat het toegang hebben tot je web-inhoud via hun mobiele apparaat erg belangrijk is

Dus wat betekenen al deze statistieken voor online bedrijven?

Hoewel dit niet betekent dat desktopcomputers irrelevant zijn, geeft dit toch aan dat het hebben van een mobiel vriendelijke website een vereiste is. Het is een vitale stap voor de gezondheid en de online groei van je bedrijf om te zorgen dat je e-commerce platform mobiel presteert. Veel verkeer is niet genoeg. Je moet toegankelijk zijn en gemakkelijk te navigeren via elk apparaat, met name op tablets en smartphones.

Wil je meer weten?

Indien je meer wilt weten over het belang van mobiele e-commerce, neem dan gerust contact met mij op via h.misgnaab@purple-media.nl.

Pssst… vergeet je niet aan te melden voor onze e-mail nieuwsbrief. Zo krijg je gratis tips en blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van online marketing.